Предизвикателство 1: Преди да тръгнеш на екскурзия трябва да стигнеш до училище. Родителите ти са ти гласували доверие и са ти позволили да стигнеш пеша до автобуса, с който ще отидете на ексурзията, но има няколко важни решения, които трябва да вземеш и улици, които да пресечеш. Ето и първото от тях, което е свързано с опасностите и защо не е безопасно да пресичаш по показания начин:


Предизвикателство 2: След тази натоварена улица, ти предстои още едно предизвикателство преди да стигнеш до училищния автобус и трябва да вземеш две важни решения – да определиш къде не бива да пресичаш и да поставиш етикетите на тези места.


Предизвикателство 3: Вече сте в прекрасен комплекс в планината. Половината ти ден е преминал в игри и забавления и е време да опознаете околностите. За целта, учителите са ви осигурили колелета, с които да го направите. Да проверим дали си подходящо облечен и екипиран за тази разходка?


Предизвикателство 4: Днешният ден беше изключително интензивен и изпълнен с прекрасни изживявания – пресича сам улици, успях да се опазиш от автомобилите, забавлява се с колело и игра с приятели. Ти си почти супер герой и затова искаме да те запознаем с Ханди-Анди – момче, което иска да е герой и се притичва на помощ на хора, попаднали в катастрофа в автобус. Изгледай видеото и отговори на въпросите под него.


Предизвикателство 5: Знаем, че си изморен, но ти предстои едно последно предизвикателство, а именно пътят към дома. Сутринта премина през натоварени улици, но сега си тръгваш с твой съученик, който живее на една пряка от теб и минавате по друг маршрут. Попадаш в ситуацията на снимката и виждаш, че липсва знак. Кой от знаците трябваше да стои на табелата?


Напред към ден четвърти!